Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ

                            Η  ΑΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
                ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ


     Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εδώ και 25 χρόνια καλύπτει τις βασικές του ανάγκες μέσω του θεσμού των εργολαβιών. 850 εργαζόμενοι στην καθαριότητα, τη φύλαξη, τη συντήρηση και τη διοίκηση ζούν διαρκώς στο καθεστώς της ανασφάλειας και του φόβου της μη ανανέωσης της σύμβασής τους. 850 οικογένειες ζούν σε καθεστώς ομηρίας, ενώ οι εργολάβοι πλουτίζουν. Με δικαιολογία την υποχρηματοδότηση του ΑΠΘ εξαιτίας του περιβόητου ελληνικού χρέους, ο εργολάβους έχει αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους εδώ και 5 μήνες, ενώ στη διάρκεια αυτή έχουν λήξει και οι συμβάσεις 368 εργαζομένων.
     Πάνω απο 2 μήνες οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία με ταυτόχρονο αποκλεισμό  του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, πλέον και την επαναπρόληψη των απολυμένων συναδέλφων τους.
      Ωστόσο, ο δίκαιος αυτός αγώνας έχει κατασυκοφαντηθεί απο τα δελτία ειδήσεων, που παρουσιάζουν μόνο την εικόνα διάλυσης του πανεπιστημίου και όχι τη διάλυση των εργαζομένων  και των οικογενειών τους, έχει ξεπουληθεί απο τις πρυτανικές αρχές, που εμπαίζουν τους εργαζόμενους παροτρύνοντάς τους να δεχτούν την υπογραφή νέων συμβάσεων των 586 ευρώ σύμφωνα με το μνημόνιο του Φλεβάρη, έχει χτυπηθεί απο την κρατική καταστολή. Με καταγγελία του πρύτανη του ΑΠΘ, η κυβέρνηση με τα ΜΑΤ έσπασε το άσυλο και συνέλαβε 11 εργαζόμενους που περιφρουρούσαν την απεργία τους. Στη συνέχεια τους καταδίκασε σε 8 μήνες  φυλάκιση με αναστολή, στην οποία οι εργαζόμενοι άσκησαν έφεση.
     Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας χαιρετίζει και συμπαρίσταται  στο δίκαιο αγώνα των εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ για απαναπρόσληψη όλων εργαζομένων και καταβολή  των δεδουλευμένων τους, στον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, που είναι αγώνας όλων μας.
     Είμαστε στο πλευρό τους, γιατί στη θέση τους βρίσκονται ήδη χιλιάδες συνάνθρωποί μας, είμαστε μαζί τους γιατί κλέβουν και τη δικιά μας ζωή. Γιατί στο πρόσωπο των 11 εργαζομένων που καταδικάστηκαν, καταδικάστηκε ολόκληρη η κοινωνία,  ολόκληρος ο κόσμος της δουλειάς που συνεχίζει να αντιστέκεται και να διεκδικεί. Γιατί κανένας δεν πρέπει να μείνει μόνος και όλοι μαζί μπορούμε τα πάντα!

                                ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου